lørdag den 4. maj 2013

Hele ugen på en torsdag

Torsdag. De kalder dig Lille Fredag. De kalder dig tors dag, dagen efter onsdag men før fredag, dagen før dagen hvor weekenden hænger truende på skoletavlens matsorte overflade. I kursiv. Med kridt. Det kan man vist godt. Torsdagen i den forløbne uge var intet mindre end dette. Fanfab! Samlingen af ugen. På en torsdag kan alt ske og uanset hvad, der sker, vender man altid tilbage og tænker "det er da lige meget. Det er snart weekend alligevel!". Derfor er torsdag fantastisk. Hvis man er til sådan en skemadeling af ugens dage. Og jeg har planlagt at starte opremsningen af ugens glædeligt begivenheder, ved at skrive en masse ord. Ord og sætninger, der er blevet brugt enten usandsynligt hyppigt, sindsoprivende forkert, udmærker sig som særdeles særegne og på andre måder, minder mig om ugen, der gik. Ingen yderligere forklaringer er vist nødvendige...

Whaaaaat. Er Branddasker det samme som strandvasker, bare i en skov? Totalstation. Airbag failure, see handbook. OMG OMG OMG! Nationalpark Vadehavet. Hvor er vi? Snickers? Vin? Svinemøg er så ramt og ulækkert. ABS failure see handbook. Vi har glemt blomster. 2 maj. FUNDKAGE. Solnedgang. Var det blåvand eller henne badehotel? Ej jeg elsker din softshell. Det der er en grav. Solskin. Luksus, vi har morgenboller. Mere kaffe? Nu skal vi have noget varmt at drikke. Du tror det ikke, men jeg har en twix med! Så trækker han ud og overhaler med 110! Excessive speed.

Dr. Nielsen og jeg havde altså planlagt en endnu bedre torsdag end de fleste ville kunne! Grundet hver vores dejlige fund af pile, skulle vi sørge for en vis standard af forplejning til vores kolleger. Det vil i dette tilfælde betyde FUNDKAGE!! Hvilket et under, der blev indfriet netop torsdag. Vi havde af sindige veje (ikke hos en bager) skaffet adgang til kiksekage. Barndomsmindet er sødt. Virkeligheden er bedre. Det er en perfekt sød sag. Der er kiks og en art mousse. Og du har slet ikke lyst til mere end et stykke! Og den berigede hele torsdagen i flere niveauer og timer. Skønt. SKØNT! Den kan man få glæde af længe! Men ellers var denne dag så ganske fantastisk. Vejret og varmen og selskabet. Euforien ved at genopdage de fortabte væg- og gavlstolper i K9 (huskonstruktion med båseskillerum (staldende)), finde ud af, opdagelsen fører til et hus fra yngre bronzealder. Ahhh. Sikke en dag. Fortabt i evigheden. Men fundet af arkæologer. I Varde. Dr. Nielsen og jeg (titel på min kommende roman). Sikken et team vi udgør! Tjept går det grundet vores oplæring på seminarudgravningen (jojo vi var skam på samme hold) er vores metoder ganske ens og derfor går det ret Ok hurtigt. Mener vi i alle tilfælde selv. Og vores arbejde. Netop arbejdet! Vi har lavet research, vi har samlet keramik, vi har tegnet og gravet, drukket kaffe og grinet. Ikke mindst. Det er djævlens hyggeligt og Varde har godt af noget københavnsk blod!

For at det ikke igen skal blive for kedeligt med alle de sorte ord og sætninger, bringer jeg for resten en del billeder; billeder, der ligesom ordene og sætningerne tidligere beskriver ugen fortrinligt.

*gennemskueligheden burde være glasklar!































Ingen kommentarer:

Send en kommentar